-

Blir inte mycket bloggning ikväll, drar till Maria. För idag är det Halloween!

vissa är naturbegåvningar, andra suger

God afton mina kära vänner. Jag har precis ätit klart, och för ovanlighetens skull (eller inte) så måste jag gå bakåt lutad, för att inte ramla fram länges. Kan det vara så att jag har en tendens att äta mer än vad lilla jag klarar av?

För variationens skull, så lagade farsgubben och jag mat idag. Laga mat, du? tänker ni som känner mig och vet att min matlagning inte kan bli så mycket sämre. Men jo för fan, kan Anders Lundin leda Allsång på Skansen så ska väl jag för fan kunna laga mat? Det gick bra som fan, fast jag inte gjorde allt.
Hur blev resultatet? Helt jävla fantastiskt.

Nu blir det att såsa framför Idol aka Sveriges största karaoke show. Jag hejar i varje fall på Tove, Eddie och Mariette. Beslutsångest? Hell yes. Reza är förstås jätte bra, hon sjunger hur bra som helst... Men så fort hon öppnar käften så blir jag bara trött, för hon pratar non-stop och måste ju ha någon form av bokstavskombination.

Gissa vad det är för kött?


julmusten utan julen?

Jag lovar er, jag var säkert sist i världen med att skaffa Spotify. Ni förstår, jag hänger inte med teknologin riktigt... Åldern drar iväg förstår ni. Men eftersom ni ändå har Spotify uppe så kan ni ju lyssna på min spellista om ni trycker på dess namn; "den främsta spellistan under alla tider", ett väldigt passande namn.
Om ni nu har tryckt upp den kan ni se att jag har väldigt bred musiksmak, allt från Distrubed och Korn till country.

På vägen hem från sjukgymnasten, så körde farsgubben och jag förbi City Gross och plockade med oss lite saker. Då såg jag, som en blixt från klar himmel: 2 för 10:-
Det var julmust! Personligen tycker jag att om man säljer julmust i oktober, då borde man ta elektriska stolen ett besök. Eller om man är lite old-fashioned av sig och föredrar the old-school way så är ju giljotinen ett utmärkt val. Nog om dödsmaskiner, tillbaka till julmusten. Även om jag inte tycker att det är rätt i oktober så köpte jag mig två stycken... Det är något med den första julmusten, det är verkligen det. Så jag tycker att ni ska köpa er lite julmust och njuta lika mycket som jag gjorde.
Visserligen var de här små pet-flaskorna lika små som en myggfitta kokt i tre vatten är liten, men det var värt det.


allt dåligt är bra

En mysig tv-kväll väntar med debatter och förnedrings-dating tv, det är nästan så att man saknar Baren och Club Goa. I varje fall har jag fastnat för den här nya dokusåpan, eller vad fan det är: Mammas Pojkar. Det kan vara en av de pinsammaste serierna jag sett, om man räknar bort For Love or Money.
Jag bara antar att de flesta sett serien. Inte? Tjejer dejtar killar, med mammorna närvarande under en stor del av tiden. En morsa vill hitta en oskuld till sin son, en morsa är normal... Känns som den typen som gärna håller till i en slöjdstuga, och den tredje morsan får jag lite Madonna feeling av. Ni vet "jag vill se ut som en 20-åring fast mitt bäst-före datum gick ut någonstans innan franska revolutionen".

Killarna... Hm, vart ska vi börja? Den ena snubben är ju rätt tråkig faktiskt, jävligt slätstruken. Han känns som en sådan snubbe som har en beklaglig fru med två enformiga barn, och för att addera lite spänning till sitt oerhört tråkiga liv så tar han sin sekreterare på skrivbordet... Vanligtvis på fredagar för att han ska orka med helgen med familjen.
Den andra snubben känns ju som en discobrud, fast av det andra könet. En discobrud av det manliga könet för mig, deras största kännetecken är tribals, en begränsad karriär som bartender, solarie-bränna och Cameron Diaz frisyr från Den där Mary. Vet ni inte hur den ser ut så kan ni ju googla.
Sist men inte minst(?) den tredje killen. Han känns som Zlatan, fast en syriansk Zlatan, en utvattnad sådan. Jävlar vad alla människor är tråkiga i det programmet, varför kollar jag ens? Hur fånigt som helst.

Men fåniga program och förnedrings tv är vad vi älskar. Hur kommer det annars sig att vi kollar på Idol audditions? Eller att vi kollar på talk shows, som exempelvis Jerry Springers och Tyra Banks Show? Vi älskar att se folk göra bort sig och skämmas, det är oehört roligt. För visst är det så att skadeglädje är den enda sanna glädjen? Vi mår nog bra av att se andra skämmas, då förstår man att man inte är en sån stor idiot själv. För det finns t o m större idioter där ute.


spöken i huvudet eller huset?

Om jag överhuvudtaget brytt mig något om mode, då hade jag nog skurit upp handlederna vid det här taget med tanke på att jag går runt i blåa tåfflor, lila morgonrock, röd-blåa prickiga pyjamas byxor och en vit fotbollströja. Men ärligt talat så orkar man inte bry sig ibland, och mitt hår... Jag lovar, att kamma ut det hade tagit längre tid än att bygga en rymdraket för mig.

Men nu kom Maria, och jag skäms inte... så mycket. Strax så ska vi kolla på Män som hatar kvinnor. Yes box, det är premiär för mig. Jag har tjuvkikat lite på den redan, och jag som ställde in mig på att hata den här filmen eftersom alla andra älskar den. Men åt helvete med mina förhoppningar på kaos, fiasko och allt annat. Men idag känner jag mig inte som mig själv, jag känner mig som en vänsterpartist, som älskar handboll och föredrar rotselleri framför alla grönsaker i världen, som på fritiden gärna kollar på tonårsfilmer och dyrkar Che Guevara... Det vill säga den totala motsatsen till mig. Innan när jag skulle nana i soffan tyckte jag att jag hörde något i huset... Men jag andas väl högt eller något. Nu ska vi koka nudlar, usch.


jag kommer inte på någon rubrik

Dessa omtalade uggs... Antingen älskar man dem, eller så avskyr man dem. Jag må vara negativ till det mesta inom vissa trender, exempelvis björnfittor, silikon i läppar, röv och fötter eller vart fan man nu vill ha det. Silikon i läppar eller fett, det gör detsamma... I varje fall så har det en tendens till att likna en inflammerad ringmuskel om man injicerar i läpparna. Linda Rosing är ett utmärkt exempel. Men vilka vill se ut som en röv i ansiktet liksom? Det är ju lika sannolikt som att Malin Berghagen skulle leda Det Okända, oj fan... Det gör hon ju?

I alla fall så är jag en av de som älskar uggs. Men, jag kan ändå förstå dem som inte alls tycker om dem. Med handen på hjärtat, så kan jag faktiskt erkänna att de ser rätt lama ut. Jag kan inte definera min beskrivning i det här fallet, men jag hittar inget bättre ord. Dem är helt enkelt ful-snygga, och sen är det bekvämligheten som avgör att jag är villig att lägga ner 2000 riksdaler på dem. Men visst fan ska jag ha ett par äkta.

Vad tycker ni?

Ps/ Följ min blogg med bloglovin

otur följs utav mer otur

Fråga mig inte varför jag åkte vilda forsen tre gånger när jag trodde att jag andats för sista gången två gånger utav tre. Badvakten var ju inte till alldeles för mycket hjälp, med tanke på att hon petade på en med den förlängda armen. Vad fan spelar det för roll när jag inte kan se den? Dessutom flashade jag det jag hade under bikinin för badvakten typ... två gånger. Men hon var tjej, så himlen föll inte ner precis.

Så badvakten var oduglig när jag försökte ta mig upp ur det två meter djupa skummet som låg ovanför det 1,5 djupa vattnet. Så Matilda fick bli min räddare i nöden, hon dök upp från ingenstans och drog upp mig. Som tack tänkte jag att jag kunde länka henne, för det är ungefär vad mitt liv är värt... en länkning. Så besök min hjältinnas blogg http://matildasjo.blogg.se.

Efter min nära döden upplevelse så käkade vi pizza, för att få lite balans på det hela. Då kom de in med den största jävla calzonen jag sett, då tänkte jag Mia, turen följer vart du än går. Sen stack jag hål i den jäveln (calzonen) och det blev den minsta calzonen jag någonsin sett, så någon lyckans ost är jag inte då dåliga saker alltid tycks hända mig, fast jag alltid äter upp grönsakerna på tallriken, spolar efter mig och inte använder mig utav narkotika. Dessutom sprätte jag nästan upp lilltån på äventyrsbadet, så oturen rider nog på min rygg.Tack för att du är lika rubbad som jag.


simma som en groda, och svettas som en gris

God eftermiddag. Idag har varit en minst sagt stressad dag, så att stiga upp vid ett när man har saker att göra... Det är inte att rekommendera. Lika korkat som att införa kommunismen i ett land, när man i själva verket inte vill förstöra samhället.

Om tio minuter ska jag befinna mig vid tågstationen, för att vid tio i fyra sitta på tåget med mina kära konfirmand vänner. Då blir det äventyrsbad för fulla muggar, och kanske bada bastu? Bastu är inte något jag frivilligt badar, med tanke på att jag blir röd som en tomat och det ena med det tredje. Så jag drar nog mig ur det med den vanligaste ursäkten "det är fan inte att bada bastu om man inte har björkkvistar och minst tre överviktiga karlar." Hinner inte blogga så mycket mer nu, jag återkommer ikväll. Ha det fabulous... ehe.

jag vet FORTFARANDE att du kollar på kassa filmer

Skräckfilmer har alltid legat mig varmt om hjärtat. Men är jag en sådan person som sitter iskall och knappt blinkar framför en skräckrulle? Svaret är nej. Jag är livrädd, och gömmer mig bakom en kudde som om jag var en pricktavla. Ändå älskar jag att kolla på skräckisar, så tack för att halloween närmar sig. Då har jag en ursäkt till att sitta uppe till gryningen och kolla på skräckfilmer med någon jag har tvingat, och klä ut mig fånigt.

Men dessa evighetsrullar som går på tv hela tiden, som man ger 1 stjärna till på imdb och tjabbar om till sina kompisar hur oerhört äckligt dåliga dem filmerna är, och att de inte alls är läskiga.
Nåväl, jag har en bekännelse. Jag tycker faktiskt om dessa guds förglömda filmerna. Även om handlingen är totalt kass och skådespelarna inte alltid är bättre än klass 3's skolteater så sitter jag fastklistrad vid tv:n som en flaska vodka i en alkoholists karda.
För varje gång den där jävla fiskargubben med kroken dyker upp på en nanosekund så skriker jag för kung och fosterland. Visst vinner dessa filmer inga priser, men de har helt klart en plats för filmer som man kan se om och om igen. De är som en bilolycka, tragisk, hemsk och du gör inte ett skit åt det... Men kolla måste du ju göra.

Så nu vet ni detta... och jag lyssnar ibland på pojkband, fasiken vilken tragisk figur jag är.


pengar köper dig lycka

Folk säger att man inte ska tänka tillbaka på saker man missat och inte gjort, det är bullshit, köp det på dvd istället! För just nu är jag väldigt nostalgisk och drömmer mig tillbaka, året var 2005... Green Day hade sin Bullet In A Bible turné. Men med mina 11 år och 138 centimeter kom det inte på fråga att gå på en sån stor konsert, hade jag gjort det hade jag nog legat nedtrampad på Ullevi för att sedan bli upp sopad utav folk som inte gått ut högstadiet "för att de ville arbeta". Better safe than sorry.

Det är otroligt vilken fantastisk musik Green Day hade på American Idiot albumet. Egentligen är jag inte så mycket för män mellan 30 - 40 år som fortfarande använder kajal och beter sig som 15. Men det är Green Day vi snackar om, de får gärna skita i min farstu om de vill, jag skulle älska dem lika mycket för det. Dessutom, det är bara att sälja det på Ebay.

Men har ni aldrig funderat över hur jävla mäktigt det skulle vara ett stå på en scen med 60 000 pers som bara jublade så fort du rörde dig eller sa något? Jag kan lova er, att om mitt konto saldo någonsin ligger på runt 60 miljoner... Då ska jag dra igång en konsert. Visst, jag är fullt medveten om att jag sjunger som Mat-Tina på crack utan dialekten och har en utstrålning som liknar den onyktre griseknoen i Emil i Lönnerberga, men hade jag de pengarna hade jag lätt kunnat hyra Ullevi och betalt en massa människor att älska mig. Vem har sagt att pengar inte kan göra en lycklig? Det måste varit en fattig jävel.

Om någon funderar över bilden här nedanför på tv:n som jag har i mitt sovrum så är svaret: "Ja, min tv är från stenåldern och Stockholms blodbad sändes säkert  t o m på den."


immun mot pungsparkar och aids, men inte plugg

Det är få ting som är så tungt och jobbigt som när ett piano faller i huvudet på dig, eller om en riktigt fet brud sätter sig på dig eller som när du precis sett ett avsnitt av Sjunde Himlen efter att ha varit rejält avdankad även innan du började kolla på det, men jag lovar... Det finns en sak som kan mäta sig med allt detta, och det är plugg, devoirs, studier, läxor, hemarbete, skola.
Finns det något så belastande som detta? Jag är fullt medveten om att det är nyttigt, och det ena med det tredje... Men visst finns det de dagarna då man har lust att göra en lägereld av sina skolböcker, och dansa runt den och sjunga kumbaya? Inte? Hehe, okej...

Som ni ser här nedanför, så mycket plugg har jag och det är ändå höstlov! Kanske anser ni att jag gör det i onödan, men det finns ingen chans i helvete att jag skulle kunna lära in det annars. Det må vara segt i början, men sen när jag lärt mig det, då sitter det som en fattig person vid ett buffé bord.


i'm so sorry i've been gone

Först och främst, välkommen till min nya blogg. Tidigare bloggade jag på notapoet.blogg.se, men det kändes helt enkelt som om den bloggen hade haft sin tid. Det var mina första steg inom blogg världen, och jag är fullt medveten om att det där lät pantat på så många sätt, men så var det.

Allt är inte klart, så jag kommer nog att fixa lite här under tiden, men bloggningen drar igång igen. Jag funderar på att vara lite mer rå och ärligare, för jag har en massa funderingar och tankar som jag behöver få ut på något sätt.
Jag är inte såsom många andra tonåringar i min ålder, tomma i huvudet och ytliga. Stryk det sista, det är lite paradoxalt. Men i varje fall har jag mycket åsikter, om allt från hur man ska bre sin smörgås till vår nationalsocialistiska diktator Olof Palme under mitten på 80-talet. Den här bloggen kommer vara precis som jag, ironisk och sarkastisk. Meningen med detta är att jag ska få er att rynka på pannan, skratta eller skaka på huvudet, så att ta allt jag skriver seriöst vore både korkat och jobbigt för dig själv med tanke på att alla människor är lätt irriterade och söker efter saker att haka upp sig på.

Under min blogg paus på cirkus 4 dagar så har det hänt en del, ungefär lika mycket som det hände under alla sammanlagda säsonger utav Hem till gården, bara en massa jävla onödiga saker.

• Jag har rensat bort min samling av tomtar, sinnessjukt att jag ens samlat på det.
• Märker att jag tydligen inte rensat bort alla tomtar riktigt ännu, just för att en tomtejävel står på hyllan och stirrar på mig just nu!
• Jag har tagit ett andra hål i vardera öra. Det gjorde så jävla ont, antingen måste jag haft ballar av stål som 8-åring eller så har min smärt tröskel sjunkt något oerhört på den sista tiden.
• Efter renoveringen av min garderob har jag kommit till den punkten då jag insett att skiten ändå inte får plats.
• Nästan skitit på mig när jag sett på Scary Movie, det är väl fan pinsammare än att tycka att The Hills är bra?

Tack för mig, nu ska jag kolla på CSI NY. Det handlar om någon strippa som kallade sig Kandy (originellt va?) som tydligen låg och stekte på ett annat ställe än ett solarium eller en strand, olyckligtvis. Varför är det alltid prositituerade, strippor eller kvinnor som är lätta på foten som står som offer i kriminal draman? Har de bara otur? Just nu letar de efter bevis i en pool full av glidmedel, jag antar att det inte är någon arbetsplats man drömmer om precis... Men ja, det är bara tv och det var även månlandningen, eller?

RSS 2.0