behöver skriva av mig

Jag har kommit hem från Filippinerna, för ett par dagar sedan. Den enda orsaken till att jag uppdaterar nu är för att jag vill skriva av mig. Julen -11 åker jag tillbaka till Filippinerna, tidigare än så blir det nog inte. Men så fort jag kommit hem, lagt mig i min säng och bara snussat lite så kände jag att jag längtade tillbaka. Även om jag är tacksam och glad över att vara hemma, så är det lite sorgset. Jag har firat varannan jul och nyår på Filippinerna under största delen av mitt liv, för mig är det hemma också.

Även om Filippinerna är ett land med tydliga klyftor mellan rika och fattiga så... Jag vet inte, det är så svårt att beskriva. Jag är så jävla glad när jag är där nere, människorna, värmen, mammas släktingar (som givetvis också är mina). För jag kan lova er, det finns inte någonstans på hela den jord som en 7UP smakar bättre än vid mormor och morfars köksö. Inte heller kan jag finna samma lugn på kvällen innan jag ska sova bättre än vad jag gör där, då man hör att det visslar genom persiennerna och grannarna som tjatar. Aldrig luktar heller nytvättade kläder så gott som det gör där. Men något av det allra bästa med att vara där kan nog vara min kusin, Honey-Lyn. Nästan varje dag under hela hennes jullov så låg hon alltid bredvid mig i sängen i väntan på att jag skulle vakna samtidigt som hon spelade mobilspel, och under de dagarna hon skulle till skolan så tände hon alltid lampan i vårt mörka rum och ville att vi skulle säga hejdå. Hur mycket jag än hatar när någon tänder när jag vill sova, så kunde jag bara le när hon tände och vinkade hejdå. För den lilla söta ungen... det går inte att stå emot henne.

Det är så otroligt svårt att förklara i ord hur jag känner. Även om jag levt hela mitt liv i Sverige, så finns hälften av mig där nere, i en ort utanför storstaden Manila, på en gata med massa kiosker och lekande barn, på en liten tomt med en nipa-hut, tuppar, fina små träd, där ett stort vitt hus står, där familjen Cruz bor. Tills dess att jag åker dit ner igen, längtar jag.


Kommentarer
Postat av: Antonia

Jag har med tappat blogglusten lite. Förstår att du saknar filippinerna.

2010-01-25 @ 20:59:28
URL: http://justliveyourlife.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Scenil?

E-mail: (bara för mig)

Din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0